FEAR FREE
En arbetsmetod för att förebygga och minska stress, oro och ångest hos våra husdjur

Djur har också känslor...

Stress, oro och ångest är tyvärr vanligt hos våra husdjur i samband med t.ex. kloklippning, bad och veterinärbesök. Bakgrunden till det är många gånger att fasthållning och tvång är en vanlig metod för att få saker och ting gjorda. 

Detta fick 2016 den amerikanska veterinären Marty Becker att utveckla arbetsmetoden Fear Free. Det är en mjuk arbetsmetod som tar hänsyn till djurets känslomässiga välbefinnande. Djuret ska känna att det har kontroll över sin egen kropp.

Idag är Fear Free en stor organisation som utbildar djurhälsopersonal och finns spridd i hela USA. Deras filosofi och arbetssätt börjar sprida sig till Europa och på vissa ställen i Sverige utbildas framtidens djurvårdare inom Fear Free redan på gymnasiet. 

Fear Free är en självklar del i vårt dagliga arbete. Allt ifrån bemötande till inredning på hunddagiset har sin grund i arbetsmetoden.

Hos oss är det alltid djuren som bestämmer när t.ex. en kloklippning ska påbörjas och avslutas. Kanske tar det lite längre tid i början men det lönar sig i längden. Genom att bygga upp ett förtroende kan man nå fantastiska resultat med glada och trygga djur. 

I början av 2021 uppnådde Evelin & Mattias Stjernström den högsta utbildningsnivån inom Fear Free och räknas nu som Elite Fear Free Certified Proffessional. 

Nyfiken på Fear Free? Besök gärna någon av länkarna nedan eller hör av dig till oss så berättar vi mer. 

Letar du efter en Fear Free - certifierad veterinär?

Då rekommenderar vi varmt att du kontaktar Macavalo veterinärvård.

Legitimerade veterinären Carolina Leijonflycht utför hembesök för hund, katt och häst

Utgår från Östra Ryd mellan Linköping,Norrköping, Söderköping och Åtvidaberg.

  • Tidsbokning / rådgivning vardagar 9.00-10.30
  • Hembesök efter tidsbokning vardagar 13.00-20.00
  • Akutbesök vardagar 9.00-19.00

Läs mer på www.macavalo.se